Flandrien.png
Het WK Wielrennen wordt georganiseerd volgens de maatregelen van de federale overheid. Deze kunnen in de aanloop naar het WK Wielrennen uiteraard nog wijzigen. Hou daarom zeker deze pagina en onze sociale mediakanalen regelmatig in de gaten voor de meest recente stand van zaken.

TOEGANG TOT HET WK-DORP

Het WK-dorp wordt ingericht op het kerkplein van Duisburg. In deze afgebakende zone bevindt zich de feesttent waar je live naar de uitzendingen van het WK kan kijken en achteraf kan genieten van optredens.

Iedereen, vanaf 12 jaar, moet op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 september een Covid Safe Ticket met groene code kunnen voorleggen om toegang te krijgen tot dit WK-dorp. Dit certificaat kan je verkrijgen via www.covidsafe.be.

Bij bezoekers tussen 12 en 18 jaar zal het Covid Safe Ticket op het account van de ouders staan. Het is dan ook belangrijk voor deze leeftijdsgroep dat de ouders meekomen wanneer ze voor de eerste keer het WK-dorp betreden of dat de ouders de QR-code van het Covid Safe Ticket afdrukken en meegeven met hun kinderen. Deze QR-code kan afgedrukt worden via www.mijngezondheid.belgie.be of https://nexuzhealth.com/nl/

Bij aankomst aan het WK-dorp meld je je met je certificaat aan bij de ingang op het kerkplein. Wij scannen vervolgens je certificaat samen met de controle van je identiteitskaart. Alleen bij een groene code krijg je je persoonlijke Covid Safe polsbandje waarmee je toegang krijgt tot het WK-dorp.

Opgelet: het WK-dorp heeft een maximumcapaciteit van 1.500 personen. Wanneer deze capaciteit bereikt wordt, wordt niemand meer toegelaten. Het polsbandje is dus geen garantie op toegang tot het WK-dorp!


Je krijgt een groene code als:

•    je minstens twee weken volledig gevaccineerd bent (vier weken indien gevaccineerd met Johnson & Johnson). Je krijgt een polsbandje dat geldig is tijdens de volledige duur van het WK-dorp.
•    je in het bezit bent van een negatieve PCR-test die ten vroegste 48 uur voor de dag van het evenement afgenomen werd. Je krijgt in dit geval een polsbandje dat geldig is voor de dag waarop je certificaat met groene code gescand wordt.
•    je in het bezit bent van een herstelcertificaat dat aantoont dat je 10 dagen na de datum van je eerste positieve PCR-test hersteld bent van COVID-19. Je krijgt een polsbandje dat geldig is voor de dag waarop je certificaat met groene code gescand wordt.
•    je een negatieve professionele sneltest hebt laten afnemen (dus geen zelftest of PCR-test). Dit kan bij apotheek De Vos in Duisburg (Rootstraat 2) op volgende tijdstippen:

Vrijdag 24 september: 12u30-14u30
Zaterdag 25 september: 12u30-14u30
Zondag 26 september: 9u-11u

Belangrijk: maak vooraf een afspraak, liefst telefonisch op 02 767 50 47 of via mail naar info@apotheeksigriddevos.be en breng je ID-kaart mee. Betalen doe je ter plaatse in de apotheek. Opgelet: deze test is maar 24 uur geldig! Kostprijs: € 26,72 per test.

Vermits het uploaden van de gegevens niet altijd even vlot loopt, wordt je kassaticket (of ander document) met daarop het tijdstip en het resultaat van de test ook beschouwd als een geldig bewijs.
 

Rode code bij het Covid Safe Ticket = geen toegang tot het WK-dorp!

Je krijgt een rode code als:

•    je vaccinatiedatum te recent is (minder dan 14 dagen geleden).
•    je testcertificaat te oud is (ouder dan 48 uur).


TIP: Controleer op voorhand zelf je code

Om alles vlot te laten verlopen, raden we aan om zelf op voorhand al te controleren of je een groene code zult krijgen bij de ingangscontrole. Via de app CovidScanBE kunnen certificaten snel en vlot gescand worden. Vraag eventueel hulp aan een vriend of familielid of contacteer ons via 02 766 52 03.

CORONAMAATREGELEN IN HET WK-DORP

In het WK-dorp moet je geen mondmasker dragen of afstand houden. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 september sluit het WK-dorp om 3 u 's nachts. Op zondag 26 september sluiten we af om middernacht.


CORONAMAATREGELEN OP ANDERE LOCATIES

Tijdens de activiteiten die niet in het WK-dorp plaatsvinden (kinderdorp op zondag 26/9 en langs de rest van het parcours), blijft het aangeraden om een mondmasker te dragen en afstand te houden. Hou je aan de geldende coronamaatregelen. Kan je geen 1,5 m afstand houden, dan is een mondmasker dragen verplicht.

WAT ALS IK POSITIEF TEST?

Personen die positief testen, moeten zich op een zo veilig mogelijke manier isoleren. Blijf dus thuis als je ziek bent of symptomen van het coronavirus vertoont.

PRIVACY

Bij de toegangscontrole scannen wij je certificaat, zonder dat wij daarbij toegang krijgen tot je gezondheidsgegevens. Op de scantoestellen worden er bovendien geen gegevens van bezoekers bewaard.
Flandriennepng.png
Logo WK.webp